Waarom kappen we oerwoud voor de sojaboon, terwijl plantaardige eiwitten elke herfst uit de eikenboom vallen? Welke smaken zijn verstopt onder water en waar zijn de vergeten ingrediënten van de toekomst? Ik ben vertrokken, een halfjaar op zoek naar de veranderingen in ons 'voedselklimaat’.
De komende maanden vang ik verhalen op de fiets, werk ik mee en stel ik vragen. Langs de eindeloze maisvelden in Noord-Europa, hoog in de bergen met een geïsoleerde kaasmaker, door de woeste droogte, tussen ontwapenende octopussen aan de Atlantische kust en richting het rijke Marokko.
Hieronder lees je fragmenten uit mijn reis.
Waarom kappen we oerwoud voor de sojaboon, terwijl plantaardige eiwitten elke herfst uit de eikenboom vallen? Welke smaken zijn verstopt onder water en waar zijn de vergeten ingrediënten van de toekomst? Ik ben vertrokken, een halfjaar op zoek naar de veranderingen in ons 'voedselklimaat’.
De komende maanden vang ik verhalen op de fiets, werk ik mee en stel ik vragen. Langs de eindeloze maisvelden in Noord-Europa, hoog in de bergen met een geïsoleerde kaasmaker, door de woeste droogte, tussen ontwapenende octopussen aan de Atlantische kust en richting het rijke Marokko.
Hieronder lees je fragmenten uit mijn reis.